Information om solenergi

Du hittar den här. Och självklart även direkt från oss!

Eller begär ett kostnadsfritt kartläggningsbesök ›

Vad är solenergi och hur fungerar det?

Med en solcellsanläggning sänker du din elräkning, laddar din elbil eller vid behov lagrar du elen till ett batteri!

Det är vad solenergi i sin enklaste form innebär. Det är en förnybar, utsläppsfri energi som inte belastar naturresurserna eller din plånbok allt för mycket, eftersom dess produktion inte växlar med elpriset. Du kan generera din egen el billigare för behoven i ditt egnahemshus, sommarstuga även kommersiella fastigheter eller till och med i bostadsbolaget. Vi gör det möjligt i Vasa samt grannkommuner för dig att generera denna el.

Men hur fungerar solenergi?

Solenergins produktion kräver en solcellsanläggning, det vill säga takmonterade solpaneler som samlar upp solens strålningsenergi. Energin från panelerna överförs till en inverter anordning som kopplar samman solcellsanläggningen med elsystemet i din byggnad. Solen behöver inte skina från en klar himmel, eftersom våra högkvalitativa Tier 1-klass paneler effektivt samlar in diffus strålning från även en molnig himmel.

På så sätt sköter solceller elproduktionen till ditt egnahemshus. Överbliven el kan du sälja till elbolaget eller lagra den i de batterisystem som fås via oss, vilket också är ett bra alternativ för sommarstugor utanför elnätet.

Vi skräddarsyr solcellsanläggningen efter dina specifika behov, för att få ut det mesta av det. Alltid med ärlig rättvis service. Ta kontakt!

Beställ ett kostnadsfritt kartläggningsbesök ›

Snabbkontakt

Lämna dina kontaktuppgifter så ringer vi dig!

Ring